Einde van de wereld
Door: henkengabi
Blijf op de hoogte en volg Gabi
09 Januari 2012 | Argentinië, Ushuaia
09-01-2012
En daar gaan we weer…tassen ingepakt en nu vertrekken we voor een “kort” vluchtje, van ongeveer 3,5 uur. Op naar Ushuaia. En weer een stapje dichterbij de Zuidpool. Helaas weer geen vlucht zonder turbulentie. Ik kan niet zeggen dat ik eraan gewend raak.
Na aankomst op het vliegveld staan we als snel weer buiten, 10 minuutjes met taxi en we staan voor de deur van ons hotel Alto Aldino. Het is klein maar ziet er geweldig uit. Zeker het uitzicht vanuit het restaurant…gewoon schitterend.
De middag hebben we een beetje doorgebracht met rondlopen. Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en ligt ingeklemd tussen het Beagle-kanaal en de besneeuwde toppen van de Martial-gletser. Indrukwekkend hoor.
Even gezocht naar het restaurant en het hotel waar we in 2003 zaten. En ja hoor, het was er allebei nog.
Natuurlijk nog even bij de haven rondgekeken…en zoals we al wisten. De Plancius ligt er nog niet. Die komt morgenochtend pas om 6 uur binnen.
Verder niet veel gedaan, veel mensen gekeken, want het is een echt toeristenstadje, vandaag nog een beetje extra want er lag een groot en luxe cruiseschip in de haven. En die mensen worden altijd even “losgelaten”.
Daarna gewoon heerlijk in het restaurant gezeten…welkomstdrankje gedronken en genoten van het uitzicht.
10 Januari 2012 - 18:19
Marja:
Ik ga niet op reis maar, vind het nu al spannend. Enjoy! -
10 Januari 2012 - 18:40
Pa En Ma, Maassluis:
nou kinders, dat was weer een leuk berichtje. en leuke fotoos bekeken op de email..heel mooi!. supergaaf om daar weer te zijn, op dat plekje waar jullie 8 jaar geleden ook waren !!..
heel veel liefs van ons.. dat jullie "dreams come true !!"goeie reis lieverds! xx