Nog meer zee - Reisverslag uit McMurdo Station, Antarctica van Gabi Baartman - WaarBenJij.nu Nog meer zee - Reisverslag uit McMurdo Station, Antarctica van Gabi Baartman - WaarBenJij.nu

Nog meer zee

Door: henkengabi

Blijf op de hoogte en volg Gabi

18 Januari 2012 | Antarctica, McMurdo Station

Dag 10

Zondag 15 januari 2012

Wat een geluk, de wind is kort nadat we naar bed gingen gaan liggen, en we hebben heerlijk geslapen. Het is dan ook gelijk een heel ander begin van de dag. Wel is het vandaag nog een dagje op zee, dus veel hebben we niet gedaan naast het bijwonen van de verschillende lezingen en het heerlijk uitwaaien op het zonnige maar koude dek.

Oh ja, we hebben wel nog even wat huishoudelijk werk gedaan. De voorschriften voor het natuurbehoud op South Georgia zijn best streng. Alles wat mee het eiland op gaat moet met de stofzuiger worden bewerkt. Skibroeken, jassen, mutsen, handschoenen en fototassen, niets is veilig voor de grondige schoonmaakbeurt. Nadat we klaar zijn krijgen we een mooi certificaat dat we op South Georgia zijn geweest.

’s Avonds zien we eindelijk weer iets van land. Shag Rocks, acht uit het water stekende rotsen waar, de naam zegt het al, shags (aalscholvers) op zitten.